Om PermaVinHaven

Om PermaVinHaven

PermaVinHaven blev startet af John Haugaard i 2023.

Første fase var at finde det rigtige område til dette projekt. Valget blev Røsnæs. Nu skulle arealet klargøres til plantning, som startede i efteråret 2022 og PermaVinHaven fejrede derefter sin åbningsdag 6. maj 2023, ved plantning af 4000 Solaris-vinstokke.

Permakultur handler om, at du dyrker din egen vin og mad i en vedvarende kultur, på en bæredygtig måde. Hvor du genopbygger naturressourcerne og bremser nedbrydningen af humus og biodiversiteten.

Grøntsager og maden skal produceres lokalt i cykelafstand, ved at bruge vedvarende ressourcer som sollys, regn og vind samt planter og dyr. Så undgår du så vidt muligt at bruge fossilt brændstof, og opnår en mere CO2 neutral sund livsstil, samt modvirker klimaforandringerne.

Missionen

Missionen er en autentisk og bæredygtig naturoplevelse. Det drives på en helhedstankegang, med fokus på balancen mellem natur og landbrug, mellem mennesker og planter, der bremser klimaforandringerne på jorden.

Du producerer selv det du ønsker at spise lokalt, og skaber derved bæredygtighed samt levende landsbysamfund, uden selv at skulle eje jorden eller bo ude i den smukke natur på landet.

Vi tilfører derfor sammen, naturlig energi og næring til jorden, for at opretholde jordens sunde balance og frugtbarhed. Dine grønne fingre skaber måltider, der smager af den sunde friske natur, vi omgiver os med i PermaVinHaven, hele året.

Selvforsyning

Selvforsynings-drømmen om at producere dine egne grøntsager, bær og vin, der er friske samt fyldte med næringsstoffer og i en biodynamisk balance med naturen, hvor du dyrker det selv.

Målet er, at du kan være selvforsynende med friske grøntsager hele året. Ligeledes skaber du bæredygtig vin og mad, mens du sparer mange penge til indkøb.

Grøntsagerne du gerne vil spise, producerer du selv i PermaVinHaven, med kyndig, faglig vejledning efter behov. Du kan høste dem nænsomt og det giver velsmagende måltider, der er fyldt med friske vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Du vil få den dybeste respekt for dine råvarer i køkkenet, fordi du selv, og måske sammen med dine børn eller børnebørn, har fremelsket de friske grøntsager i PermaVinHaven.

Den gulerod, børnene holder i hånden, er kommet fra det allermindste frø, som er blevet passet og plejet gennem flere måneder, for til sidst at ende som noget helt særligt på din tallerken.

Håbet

Håbet, er dét, der produceres i PermaVinHaven i cykelafstand fra sommerhus eller Kalundborg. Det skal ske i balance med jorden og naturen omkring, som et biodynamisk brug. Det skal gøre os alle ydmyge og utroligt opmærksomme på det, vi har med at gøre, og det måltid, vi spiser hver dag. God, frisk mad og vin serveres, mens jorden dyrkes lokalt, og balancen samt frugtbarheden opretholdes.

Gør dig umage, hver dag, for at producere den bedste vin og grøntsager, uden at overforbruge af klodens ressourcer.